top of page

hier valt niets te halen

Hoopvol locatietheater over armoede

De voorstelling van Maarten Smit kon niet anders dan een letterlijk zwart beeld schilderen van drie armoedegevallen. (...) Gevangen in een angstaanjagende choreografie, die verbeeldde hoe mensen diep onder de armoedegrens zich in alle bochten moeten wringen om fysiek en mentaal te overleven, presenteerde Smit en zijn ploeg een voorstelling die hard binnen kwam. Mede door de beklemmende muziek”

- Dagblad van het Noorden

Op een vergeten bouwplaats worstelen een werkloze man, een strompelende oude vrouw en een verdwaald meisje om te overleven. Door gebrek aan geld zijn ze veroordeeld tot deze plek, waar niets meer vanzelfsprekend is.

Hier regent het starre regels en houden schreeuwende televisiereclames hen wakker. Een eigenaardige fanfare van zingende hulpverleners, treuzelende bouwvakkers en goedbedoelende experts trekt door hun leven. Langzaam zakt iedereen steeds verder de modder in.

 

Een muzikale voorstelling over schaamte, dozen vol ongeopende post én hoopgevend menselijk contact.

 

In Nederland leeft acht procent van de gezinnen in armoede. Een op de dertien kinderen groeit er zelfs in op. Met dans, livemuziek en teksten op basis van interviews en documentair materiaal, maakt theatermaker Maarten Smit invoelbaar wat armoede in Nederland betekent.

concept & regie Maarten Smit

tekst Don Duyns en Maarten Smit

muzikale compositie Radek Fedyk

spel & muziek Radek Fedyk, Julius Jonker, Mette Oskamp, Élénie Wagner

spel & dans Maarten Krielen, Yashasvi Shrotriya, Amber Veltman

spel Marlies Hamelynck

regieassistent Demi Kleinmeulman choreografie Maarten Smit i.s.m Andreas Denk

dramaturgie Elien van den Hoek & Robbert van Heuven

decorontwerp & -bouw Douwe Hibma kostuums & rekwisieten Freja Roelofs

geluid en techniek Tomas van Schelven techniek Sipke Veenstra

productie Eva Hetharia

zakelijk advies Marianne Hoekstra

teaser Jules van Hulst

scènefotografie Anne Harbers publiciteitsbeeld Mo Visser

Met dank aan Rijksuniversiteit Groningen, Dagblad van het Noorden, Annegeerte Aandewiel, Davey Bakker, Marloes de Bie, Maaike Borst, Linda Drenth, Sebastiaan Haykens, Sietze den Iseger,  Anja Jansen, Ira Judkovskaja, Maartje Keijzer, Paul van der Laan, Patricia, Martin Pracht, Martin Rezelman, Lianne van der Wolde, Milou Wittermans, iedereen die liever anoniem wilde blijven, alle vrijwilligers van 2018 en de fantastische vrouwen van Moederliefde

'hier valt niets te halen' is een productie van Wabi Sabi in samenwerking met de PeerGrouP en Het Houten Huis. Dit project is vertrokken vanaf Station Noord; het talentontwikkelingsprogramma van de grote podiumkunstorganisaties uit de drie noordelijke provincies.

bottom of page